Quantcast
Channel: Ride On!
Viewing all 283 articles
Browse latest View live

Knaker litt mindre i baderomsvekta!...

$
0
0
Først en annonse: Jeg selger gamlesykkelen for ca tredve tusen +/- avhengig av interesse. Ta kontakt om interessert (FB melding e.l. eller legg en kommentar så tar jeg kontakt). Sykkelen er en Tarmac S-Works 2013 modell med Sram Red i størrelse 58 som passer folk mellom 183-191cm. Alle detaljer og masse bilder har jeg fra når jeg kjøpte den i innlegg her. Den er i prima stand ettersom nærmest alle slitedeler er nye - inkl kassett, kjede, kulelagre i krank og hjul og bremseklosser. Den har nylig vært hos ProSykkel Bike Detailing Service og blitt sinnsykt ren og pen - så nå ser den jammen helt ny ut også! Se bilde under tatt i dag. Med sykkelen kommer et ekstra sett keramiske kulelagre (fra Ceramicspeed) og den originale Sram Red bakskifteren (har fortsatt på den litt lengre som gir plass til store bak-kassetter). Fin tid å unne seg litt ekstra motivasjon rett før sesongen starter. Kan garantere at denne sykkelen er rask.

Renere enn da den var ny! :)

I år skal jeg sykle på Specialized Allez, og akkurat nå virker sykling på tørr asfalt i kort/kort som en fjern drøm etter at jeg har drevet og syklet frem og tilbake til jobben de siste tre ukene i ganske rævva vær... Jobbsyklingen har vært et ledd i min ambisjon om å forbrenne flere kcal enn jeg spiser, og heldigvis så begynner jeg å se litt resultater.

Så mye ca har jeg gått ned i "trendvekt" (tar et snitt over noen dager) i løpet av de siste tre ukene:

En birkensekk
Faktisk er det nesten fem kilo forskjell om jeg ser på max-vekta jeg hadde i begynnelsen av januar og til den minste vekta jeg har veid meg de siste dagene. Kanskje 2015 kan bli året jeg får litt skikkelig fart opp til Tryvann!

Jeg tenkte at det var smart å fokusere på vekttap nå i januar før vårtreningen starter for fullt, for det kan fort gå på bekostning av treningskvalitet om man skal fokusere for mye på vekt når man trener hardt. Har merket litt de siste ukene at jeg går fort tom på treningene, så det har vært igrunn greit med mange korte økter (jobb t/r) istedenfor lengre treningsøkter (kveld/helg).

Ellers har jeg i tillegg til å gå på baderomsvekta hver morgen også målt fettprosent med mitt nye instrument (se bilde under) samt målt midjemål med jevne mellomrom. Grei tilleggsinformasjon i tillegg til bare vekt. Fettmåleren kan man gjøre avansert ved å ta 4-5 mål rundt omkring på kroppen og plugge inn i tabellene man finner f.eks. her. Ellers kan man gjøre det enklere og bare måle på midjen og se på tabellen på bildet under - jeg får ganske like svar.

Fett-måler...
Det har foreløbig ikke vært noe hokus-pokus - bare kuttet ut det meste av det verste (smågodt, mesteparten av øl/vin i helgen, småspising) samt fokusert på å spise sunt og balansert. Kombinert med trening og jobbsyklingen så går det riktig vei. Jeg startet faktisk med å telle kalorier i noen dager - og det kan faktisk anbefales - ene alene for den økte bevisstheten man får iforhold til de store forskjellene på enkelte matvarer. Gått på et par mini-smeller, men ingen store kriser. Tenker jeg holder på et par uker til.

Ellers er 2015 sykkelsesongen i anmarsj og jeg har satt opp Paris Roubaix Challenge som det første på programmet. Jeg har enda ingen andre spesielle planer for året, men håper å sykle en del diverse ritt på våren. Terminlista til NCF har begynt å ta form så det er på tide å kikke igjennom og planlegge litt!

Det har iallefall endelig begynt å bli litt lysere ute - før vi vet ordet av det er kanskje våren her!,,, Sukk....




Problemene langs Tour de Finans

$
0
0
Her kommer en liten bildeserie jeg tok i dag morges på vei til jobb langs "Tour de Finans" fra Lysaker inn til Oslo Sentrum. Dette er en av Norges mest trafikkerte sykkelstrekninger som går langs E18 vestfra og inn til sentrum. Deler av ruten fungerer ok, men i et land hvor politikerne snakker mye om miljøvennlig transportalternativer så er det igrunn trist at det på en såpass viktig sykkelstrekning fortsatt er mange eksempler på dårlig tilrettelegging, og farlige løsninger, langs ruten. Om det er en eneste rute i hele landet hvor man burde kunne forvente skikkelige sykkelvei så er det nettopp denne!

Nå har jeg syklet frem og tilbake her nesten hver dag i januar, og her følger noen kommentarer - delvis for å få utløp for egen frustrasjon!

(Forøvrig en liten observasjon så er E18 mellom Lysaker og sentrum ikke motorvei, og det er heller ikke satt opp sykkelforbudskilt på rampene. Mao. så er det lovlig å kjøre inn og sykle i veibanen f.eks. i kollektivfeltet. Ikke at jeg hadde anbefalt det, og det kan godt hende det bare er en glipp og at skiltene mangler, men det ser da ut som det er lov slik det er i dag.)


Lysakerlokket. Her var det nok gode intensjoner når denne paradesykkelstien ble anlagt, men av flere grunner er den nærmest ubrukelig til sykkel og alle sykler på bilveien til høyre. Bl.a er det kronglete å komme av/på med bl.a. taxier som blokkerer den ene siden, og det går ofte fotgjengere midt i. De skjønner vel heller ikke at det skal være en sykkelvei. Det skjønner jeg godt.

Vækerø: Her blir det plutselig til fortau (ulkart om det er fortau eller gang/sykkelvei) og med parkerte biler samt høy fortauskant er det ikke enkelt å komme seg ut på veien hvor det er bedre å sykle. En farlig strekning ettersom syklister kommer ned bakken i fart kombinert med mange fotgjengere og flere uoversiktlige utkjøringer bra bebyggelsen på høyre side.

Sjølyst/Bestumkilen: Tar med noe positivt. Her pleide det å være kombinert gang/sykkel, men denne ble ombygd i fjor og nå er det adskilt. Hurra!

Sjølyst Marina: Her er det anlagt en ny rundkjøring på veien med en avkjøring rett over sykkelstien. Jeg klarer ikke forstå hvem som har vikeplikt - og i forrige uke opplevde jeg at en bil bare krysset rett over i stor fart foran meg, så det er tydelig at enkelte av bilistene mener de har forkjørsrett... En farlig løsning pga dårlig skilting. Sykler forsiktig forbi her nå med et øye på bilene i rundkjøringen.

Skøyen: Her kommer en gangbro fra Skøyen - hvorfor i all verden går den ikke også over sykkelstien? De har iallefall satt opp et rekkverk slik at ikke folk rusler rett ut, men blir tvunget til å se seg for. 

Rett før Bygdøy-lokket: Trangt parti hvor det er kombinert gang&sykkelvei. Alltid fotgjengere her, og mange trange passeringer. Farlig strekke og en ekstremt dårlig løsning hvor det er god plass på innsiden til utbedring.

Frognerstranda: Igjen en gangbro som ikke går over sykkelstien!... Og denne har heller ikke noe rekkverk i bunn, så her har jeg flere ganger observert fotgjengere som bare rusler rett ut i sykkelstien. Her kommer syklister i alt mellom 20-40kmt.

Frognerstranda: Samme gangbro bare sett andre veien. Akkurat her når man er på vei hjem med billys i ansiktet så kan det rusle en fotgjenger rett ut foran deg!... Her sykler jeg nå svært forsiktig etter å ha observert nettopp dette.

Rundkjøringen ved Filipstad: Her er det nok tenkt at syklistene skal sykle på fortauet på høyre side og krysse fotgjengerovergangen. Men det er en såpass kronglete løsning, ofte kombinert med fotgjengere, at den etablerte de-facto sykkelveien blir på tvers rett over - slik som demonstrert av syklisten på bildet.

Filipstad: Som noen har skrevet på Strava "Det farlige gjerdestrekket inn". God beskrivelse for her får man et nytt parti med kombinert gang/sykkelvei som også har noen stolper ute i veien et par steder. I tillegg så er det med jevne mellomrom  mange fotgjengere her fra fergene - og det er gjerne utlendinger som trekker en koffert etter seg og ikke regner med at det finnes syklister på et "fortau". Skulle tro dette var et strekke som var enkelt å bygge om ettersom det er god plass her...

Dokkveien: Her tror jeg det er tenkt at man skal sykle på fortauet? Det er i tilfelle helt håpløst pga mange fotgjengere og til-og-med biler som parkerer der!? Ikke særlig brøytet på det fortauet siste ukene heller.. I veien må man sykle forsiktig pga trikkeskinnene samtidig som det gjerne kommer en trikk i full fart bakfra. Kanskje en av de verste sykkelfellene i byen... og det er faktisk her hovedsykkelveien for syklister går!...

Slutten av Dokkveien: Her må man forsøke å komme seg helskinnet over trikkeskinnene, igjennom all trafikken og fotgjengerne, og inn på Rådhusplassen (som er et nytt katastrofeområde... men pga all isen humpet det slik at jeg fikk bare uskarpe bilder).

Starten av Rådhusgata: Her går den markerte sykkelstien rett igjennom trikkeholdeplassen! Jeg tuller ikke - det er faktisk sant!!! Tror Olav Torvund skrev om denne en gang - en ganske utrolig (elendig altså) løsning... Ikke har det blitt brøytet/strødd her de siste ukene heller.



Skilt langs Tour de Finans

$
0
0
Følger opp min forrige bildeserie langs "Tour de Finans" med noen bilder av skilt langs ruta som jeg har blitt oppmerksomme på den siste tiden.

Jeg skal innrømme at jeg stort sett ikke følger mye med på skilt satt opp for syklister. Et par ganger har jeg forsøkt å finne fram ved å følge rute-skiltingen (de små brune skiltene man kan lese om man sykler under 10kmt), men erfaringene fra dette har vært ganske dårlige..


Rett ved Maxbo på Vækerø ser det ut som et fortau med fortauskant mm., men det er skiltet som kombinert gang- og sykkelvei vestover...

... men på samme stolpe er det skiltet som "Gangvei" den andre retningen. Hvilket skilt skal man tro på?

Bestumkilen rett før Sjølyst Marina: To interessente skilt her: At "Kjøring til Sjølystveien" er tillatt er underlig ettersom dette er en gang- og sykkelvei... Er det lov å kjøre bil her? Det nederste skiltet med fartsgrense er vel i utgangspunktet ulovlig satt opp og ikke et offisielt skilt - det er også direkte feil at det er fartsgrense på 25kmt. Om noen satte opp et 60-skilt på E18 hadde det nok ikke tatt lang tid før Vegvesenet fjernet det.. men her lar de det henge.

Bestumkilen rett før Sjølyst marina: Kan også leses som "Syklister gjør feil hele tiden". Også litt forvirrende fordi det gir inntrykk av at biler har lov til å kjøre her, men det har de vel ikke??

Starten av Frognerstranda: Hvilke biler??? Igjen - her har da ikke biler lov til å kjøre!? Synes det er et litt provoserende skilt ettersom det gir inntrykk av at dette er syklistens ansvar - jeg har til gode å se noen slike skilt satt opp for bilister.. Dette er omtrent som å sette opp et skilt med "Har syklisten oppdaget deg?" på en fire felts motorvei hvor det er ulovlig å sykle.

Frognerstranda: At Frognerstranda er skiltet som kombinert gang- og sykkelvei lurer jeg på om kan værer feil skilting? Ettersom dette er adskilt fortau og sykkelvei så burde det da hatt to separate skilt på hver side med henholdsvis sykkelvei og gangveiskilt. Det er vel ikke meningen at fotgjengere skal rusle rundt på sykkelveien her?

Gjerdestrekket langs Filipstad: Her stikker det stolper ut i den kombinerte gang- og sykkelveien. Jeg har syklet en del her i mørket i januar, og når man sykler østover med lys fra bilene som kommer i mot i ansiktet så kommer disse stolpene raskt og refleksskiltene er alt for dårlige. Disse er såpass farlige at de burde skiltet vesentlig bedre eller vært opplyste.

Rett før Aker Brygge: La først merke til denne nå. Pga anleggsområde så skal man benytte "alternativ rute"...

... eneste "alternative sykkelrute" jeg kan se (stiplet rød linje) her er at man skal/kan sykle en omvei på Munkedamsveien under/rundt konserthuset for å komme til Rådhusplassen. Så man satte opp dette svære skiltet for å informere om denne ene alternative ekstrarunden? Munkedamsveien er heller ikke tilrettelagt for sykling og er svært trafikkert så jeg har også vanskelig for å forstå at dette kan være en bedre/tryggere/raskere enn Dokkveien - selv om Dokkveien er ille nok. Skiltet fremstår mer som et alibi på at man bryr seg om syklistene i perioden hvor det er anleggsarb ifm nye nasjonalbibiloteket enn at man har gjort noe reelt tiltak for å sikre tryggheten til de syklende. 
Aker Brygge: Det mangler ikke på ressurser når man skal sette opp svære elektroniske sykkeltellere. Symbolpolitikk på sitt beste.


Våren og Paris-Roubaix Challenge nærmer seg

$
0
0
Jeg har meldt meg på tur-utgaven av Paris-Roubaix som går av stabelen 11 april - dagen før Sir Bradley Wiggins har ambisjon om å vinne proff-utgaven som det siste han gjør i Team Sky! Turrittet (ved navn Challenge) er en noe forkortet løype (bare 170km... proffene sykler 253km), men mosjonistene får også ta del i gleden av å oppleve smertene som flere ti-talls kilometer med grov brostein forårsaker ettersom de beste (verste?) brosteinspartiene er i denne delen av løypa!

Over 50km med dette... (c) le Figaro
Alle proffene sykler naturligvis på pariserdekk (fin artikkel hos CylingTips her om type dekk og dekktrykk i proffeltet). Kort oppsummert så sykler de med 30mm parisere og ca 65-70psi trykk. Men jeg kjøper ikke pariserhjul til ett ritt - så tenkte å klare meg med mine clinch'ere (blir alu treingshjula faktisk... risikerer ikke godhjula!).

For å kunne sykle med lavere dekktrykk, som er visstnok svært viktig for å kunne sykle bedre og mer komfortabelt over brostein, har jeg kjøpt 28mm dekk sammen med noen slanger som har slim inni! Disse slangene skal være ekstremt punkteringssikre ettersom slimet umiddelbart tetter små hull som måtte oppstå, som snake-bites.

Slime smart tube! Noe slimete greier! ;)

Og i dag (8 februar) så tok jeg en test-tur på landeveissykkelen med dette oppsettet! Er vel ikke for tidlig å begynne å teste utstyret! ;)

Hmmm... det ser LITT glatt ut...
Var litt usikker på om 28mm ville passe greit i ramma, men det viste seg å ikke være noe som helst problem. Faktisk fortsatt god plass - kanskje mulig med 30mm på Allez'en?


Fortsatt god klaring med 28mm dekk

Testturen i dag var litt glatt her og der, men veldig behagelig å sykle med 60psi i bakdekket! Jeg punkterte ikke - til tross for at jeg syklet over plata ved Oslo S og fikk med meg fem hundre meter med brostein på Karl Johan! Nå skal det sies at politiet har jagd bort de fleste narkomane, samt deres sprøytespisser, til andre gater, og at brosteinene på Karl Johan er som motorvei å regne når sammenlignet med Arenberg skogen. Men en fin liten test - ser lovende ut!

Fikk også svippet opp til Grefsenkollen og satt årsbeste tid opp der! Litt juks uten piggdekk i februar, men jammen var det ikke sinnssykt deilig å innbille seg at våren har ankommet!


Racer opp Grefsenkollen 8 feb!


Bli med på Red Bike Race i Oslo Fengsel!

$
0
0
Red Bike Race er årets første landeveisritt i Norge i går av stabelen i Oslo Fengsel neste lørdag 28 februar! Hjemmesiden med påmelding gjøres her!

Dette er et helt spesielt og unikt arrangement som jeg var med på i fjor, både en første test med Lars Petter Nordhaug og selve rittet. I år har jeg dessverre ikke mulighet til å være med - men kan anbefale det på det sterkeste! I tillegg til å få testet formen (enten hvor god den er... eller kanskje mer sannsynlig nå i februar hvor dårlig den er!) går startkontigenten til en god sak, og ikke minst får man oppleve Oslo Fengsel fra innsiden - ja om du ikke allerede har gjort det da! ;) Om man ikke er i toppform på denne tiden av året så spiller det ingen rolle - dette et er et såpass unikt arrangement at man bør bli med på om man har mulighet!

Undertegnede tråkker til i fjorårets arrangement

Påmeldingsfristen er i morgen, og man kan nå kjøpe de siste plassene til en nedsatt pris (ja kanskje man kan til-og-med overtale arbeidsgiveren sin til å støtte en god sak!?)

Sliten  



Nytt 105 Shimano-gruppesett på Cervelo'en! Den blir som ny!

$
0
0
Hva bedre kveldsprosjekt enn å skru på et splitter nytt gruppesett med Shimano 105 på min gamle Cervelo S2 fra 2009?

Dette startet i fjor sommer da jeg knakk girhendelen til bakgiret på Cervelo'en. Grunnen til at jeg i det hele tatt syklet på denne gamle damen var fordi Tarmac'en min var i Oslo og jeg var på hytte i Lillesand hvor Cerveloen også var. Uansett så knakk den lille hendelen som man bruker til å gire bakgiret med så jeg tenkte at jeg fikk kjøpe en ny girhendel..

En enslig girhendeldings på Insta
 
Etter litt søk på noen diverse nettbutikker oppdaget jeg at en ny høyre girhendel (som var kompatibel med min Stram Red 10-delt) kostet minimum tusen kroner... Faktisk koster en enkelt Sram Red front-skifter (riktignok 11-delt) ca 2700kr!!.. Og de rimeligste Sram frontskifterne altså ca tusen kr. Etter litt diverse søk på bruktforumer (bl.a. sykkelbørsen på Facebook) konkluderte jeg at det gadd jeg ikke betale for en enkeltkomponent til en gammel sykkel.

Men! Så oppdaget jeg at man kan kjøpe et komplett Shimano gruppesett på Wiggle til 2643kr! Og siden min søster skulle over fra England i julen kunne hun kjøpe det, ta det med og gi det til meg som gave! Da ble det enda billigere! ;-)

Litt dyrere nå... var på 2643 rett før jul. Valuta sannsynligvis...

At det skal koste 2600kr for to frontskiftere, to gir, frontskifter, bakskifter, kassett, kjede, samt nye wire'e og strømper er ganske enkelt latterlig billig i forhold til å kjøpe en enkelt frontskifter - og nå blir Cervelo'en som ny igjen også! Kjekt med en reservesykkel!

Da jeg bestilte settet  skal jeg innrømme at jeg egentlig ikke var sikker på om kranklageret (som heter BB-R60) ville passe på Cerveloen ("GXP" eller noe sånt, men som jeg har brukt shimano kranklagre på tidligere tror jeg). Var heller ikke sikker på om frontskifteren med "braze-on" feste ville passe på frontskifter-festet på sykkelen... Så ikveld da jeg endelig har fått summet meg til å gjøre en innsats var jeg litt spent på om disse komponentene ville passe..

De gode nyhetene er at det var overraskende enkelt og fort gjort å bytte ut det aller meste. Og de enda bedre nyhetene er at både det nye kranklageret og frontskifteren passet helt utmerket. Ikveld fikk jeg byttet ut alle de viktigste komponentene - og det tok ikke mer enn halvannen time eller noe - så da kan jeg bruke imorgen kveld på å sette på plass wire, strømper, og nytt styreteip igjen. Å føre disse wire'ene inni ramma tar sannsynligvis lengst tid av alt! Har gjort dette et par ganger før på denne sykkelen og det er like artig hver gang. Not.

Par bilder fra kveldens mekkeprosjekt.

Alt det gamle fortsatt på

Fått av kjedet og skifterne

bort med girhendelene, og bremsene

Skrudd av gamle kranken og kranklager

Yes! Nye 105 kranklageret passet perfekt! :)

Bremser på

Girskiftere (front/bak) samt girhendler skrudd på

Jeg får ikke brukt mitt gamle ROL bakhjul pga at det er ti-delt, men jeg har to elleve delte bakhjul fra før (Roval karbonhjul til Specialized'en, samt et Shimanu alu-treningshjul) som jeg kan bytte på mellom Specialized'en og denne. Enten det eller så får jeg kjøpe et bakhjul til - nå som sykkelen er som ny så er jo det verdt det!

Poster et bilde senere når den er helt ferdig og kommet seg utendørs! Kanskje til helgen om det er varmegrader! :)


Der ble Cervelo'en født på ny!

$
0
0
Etter et par timer til i boden fra sist fikk jeg satt på nye vaiere/strømper og stilt alt inn - så da har min Cervelo S2 fra 2009 blitt oppdatert med et moderne Shimano 105 gruppesett (kjøpt komplett på Wiggle for 2643kr)! Da har jeg en helt topp reservesykkel i tillegg til min Specialized Allez 2015.

Alt gikk igrunn veldig greit og relativt raskt - der er bare litt arbeid med å strekke vaiere igjennom rammen på Cervelo'en - delvis pga et litt knotete design på akkurat denne modellen hvor strømpene stopper midt i ramma, og man kommer til ved å skru av et lite "lokk" - men ingen stor krise. Nå gleder jeg meg til å teste den - har allerede 105 på Allez'en og på vintersykkelen så jeg kjenner denne gruppen ganske bra nå, og det holder utrolig bra kvalitet. Funksjonaliteten er helt sammenlignbart med de dyreste mekaniske gruppene - den eneste forskjellen blir igrunn på vekt. Må bare få kjøpt nytt styreteip så skal jeg få testet den!

Noen bilder av reinkarnasjonen:


Ut med det gamle. (Red-kranken tok jeg av for et par år siden da den var blitt bøyd - kjøpte denne Ultegra kompaktkranken brukt da).

Voila! Klar for nye eventyr!

Kompaktkrank, men på nye Shimano systemet hvor man kan sette på større drev om ønskelig. Også nytt kjede, forgir, bakgir og vaiere/strømper.

Ny bremsekaliper inkl klosser/vaiere/strømper

Og tilslutt nye hendler... som jo var utgangspunktet for hvorfor jeg måtte fikse sykkelen!


Sjekker ut Los Angeles!

$
0
0
Jeg på jobb-relatert reise i Los Angeles og fikk heldigvis leid en sykkel slik at jeg fikk sneket inn en tur i området og erfart hvordan det er å være syklist her!

Fordelen med jetlag fra Norge er at man våkner kl 0300 og kan begynne å gjøre seg klar til sykkelturen selv om det fortsatt er tre timer til det blir lyst. Jeg klarte å drøye det helt til 05:30 før jeg syklet fra hotellet.

Kanskje litt overraskende for meg iallefall, men det er et ganske bra nettverk av sykkelstier og sykkelveier her - og så lenge man har gjort litt research på hvor man bør sykle så er det mange alternative ruter å sykle for å komme seg ut av de mest bebygde og trafikkerte områdene. Her er Garmin Connect bra for der vises det hvor det er sykkelstier når man tegner opp en ny rute - og det var nettopp det jeg gjorde i forkant og la en rute inn på GPSen som jeg fulgte.

Sykkelen leide jeg fra en skikkelig flott sykkelbutikk ved navn Serious Cycling.



Gode sykkelveier ut av byen

Diger fullmåne holdt meg selskap i starten
Los Angeles er en enorm by, og helt avhengig av hvor man bor så tar det litt forskjellig tid å komme seg ut til hvor den skikkelige syklingen starter. Vi bor i Woodland Hills (ca 30km nord-vest for Beverly Hills) og herifra tok det meg ca 40 minutt å komme opp til Santa Susana Pass (på vei mot Simi Valley).

45min fra b yen så er man her..

Opp Santa Susana Pass så skjønte jeg raskt hvilke fantastiske muligheter man har som syklist i L.A. Plutselig var det knapt noen biler, og jeg var på vei opp en nydelig svingete vei i et idyllisk landskap - litt sånn landskap mann forventer fra en film fra ville vesten. Nesten litt merkelig å plutselig være nesten helt for seg selv når det bare noen kilometer unna er en 10-felts motorvei stappfull av biler... Folk her kjører mellom jobb, hjem, og butikkene - det er ingen som skal inn i de lokale naturreservatene med unntak av en håndfull turister og en syklist eller to.

Har et enormt område å boltre meg på nesten alene faktisk!
Turen min gikk sørover i retning stranden ved Malibu, men først måtte jeg sykle over en liten bakke (høyeste punkt ca 650moh) i Santa Monica National Recreation Area (slags naturreservat vil jeg anta). Her fortsatte igrunn godsyklingen med strøken asfalt, prima utsikt, og flott natur.

Kan ikke klage på verken asfalten eller trafikken her!

Stillehavet i sikte!
På vei ned så begynte problemene mine dessverre... jeg punkterte totalt fem ganger og brukte vel halvannen time i grøfta (minst...) med lappesaker og håndpumpe. Grunnen viste seg å være et utslitt/dårlig felgbånd som gjorde at eikehullene skapte punkteringer i dekket... Utrolig frustrerende og det hadde igrunn vært like enkelt å ta med egen sykkel tra Norge - så det ble en grei lærepenge til senere... Er man i tvil så ta med egen sykkel!!

Like før siste luften gikk ut av bakdekket...

En fantastisk flott tur som viste hvor utrolig omgivelser det er rundt LA for syklister. Jeg får en liten tur til imorgen før jeg setter meg på Norwegian flyet på vei hjem!


Pass deg for en hvit Tesla på Jar!

$
0
0
I går kom jeg så nærme til å kollidere med en bil som det er mulig å komme! Det var lite tvil om hvem sin feil det var, og jeg ble vel mildt sagt litt småsint på sjåføren i etterkant.

Situasjonen:
Jeg ligger i ganske nøyaktig 40kmt midt i kjørebanen på Storengveien på Jar (data på Strava), og det står en hvit Tesla (stillestående) i motgående kjørefelt klar til å svinge inn mot Rimi-butikken på den andre siden av veien. Da jeg ikke er mer enn kanskje 10-15m unna så svinger han over rett foran meg.

Man rekker ikke tenke så mye i en slik situasjon. Bare klemmer inn bremsene på refleks. Og med to låste hjul var det eneste jeg tenkte på hvordan jeg skulle ta smellen. Jeg forestilte meg i øyeblikket at jeg skulle vri meg sidelengs og treffe bilen med høyre side av kroppen. Men så i siste øyeblikk så gir sjåføren nok gass til at bakenden på bilen passerer midtstripen, jeg slipper opp bremsene, og klarer akkurat å kaste sykkelen rundt baklyset og jeg kjenner høyre ben subbe borti bilen. Jeg ligger sikkert fortsatt i 30kmt+. Hele situasjonen tok kanskje ikke mer enn 1-2 sekund og jeg ser bildet av bilen foran meg ganske klart fortsatt. Har en hvit Tesla brent fast i et bilde i hodet!


Tesla'en skal på Rimi'en og handle
Jeg tok umiddelbart turen over midtrabatten og inn på parkeringsplassen for å "prate" med sjåføren. "- Så du meg ikke? Du holdt jo på å kjøre meg ned!?", hvorpå han svarte "jo jeg så deg!". Det neste jeg sa egner seg ikke på trykk, og er vel slikt man sier når man er både redd og sint - men man kan jo lure på hva slags dømmekraft en slik sjåfør har når han svinger ut rett foran en syklist på denne måten. Enten bedømte han situasjonen og farten helt feil, eller så mener han at det ikke er nødvendig å overholde vikeplikt for syklister - og ettersom han innrømte at han så meg så virker det mer som sistnevnte.


Den tapte KOM:
Med fin medvind i Storengveien i går så var jeg faktisk mot slutten av av KOM-drag også... jeg trodde igrunn ikke at jeg lå ann til å ta den, men ser på dataene at jeg faktisk ville ha satt ny bestetid. Jaja jeg er da i live så jeg kan prøve igjen en annen dag! ;-)


Tesla pluss sykkelhater




= tapt KOM


Med Pastor Dudley, Serious Cycling og Axeon i L.A.

$
0
0
De siste to dagene mine i Los Angeles inkluderte to opplevelsesrike sykkelturer. Egentlig skulle jeg flydd hjem på lørdagen, men pga streiken i Norwegian (og kansellert forbindelse fra København til Oslo) var jeg ikke hjemme før mandag kveld... Takk til pilotene og Parat for nye sykkelopplevelser i Los Angeles! :)

På tur med Pastoren
Butikken jeg leide sykkel fra, Serious Cycling, arrangerte gruppetur både lørdag og søndag morgen. På lørdagen var det et fellesarrangement mellom butikken og menigheten i Northridge - ledet av pastor Dudley Rutherford! (Jeg fant ut senere at dette er kanskje den mest profilerte pastoren i LA med bl.a. TV-kringkastede gudstjenester, nettsider, bøker, mm.) I tillegg til å være frelst av Jesus er en stor del av menigheten hans, godt ledet av han selv, frelst av sykkelsporten - og de stilte opp i egendesignede sykkeldrakter med både farger og tekst av menigheten deres Sheperd of the Church, Fin touch å ha "John 3:16" på ermet.



Pastor Dudley klar til å lede gruppen i bønn før start!
Når en Pastor skal lede en sykkeltur så starter man naturligvis med en bønn! Her stod alle i ring mens 2m høye Dudley og hans 62cm Cervelo ba om beskyttelse og takket Gud for denne fine dagen. Jeg er ikke den mest religiøse, men synes allikevel dette var en ganske fin start på turen. Hvorfor ikke takke "noen" for en slik flott sykkeldag!? Bedre blir det jo ikke! Og en tanke eller to på sikkerhet og beskyttelse før start er nok lurt uansett. Amen!

Ikke lenge etter vi syklet fra butikken så løsnet bakkassetten på min leide Scott Foil 30... "FA%&#¤EN!!!"... tenkte jeg.... "Det var den turen...". Men Scott som eier de to Serious Cycling butikkene, som var med på turen, insisterte på at jeg skulle bare ta hans BMC sykkel siden vi var like høye! Wow! Takk! Så lørdagens gikk videre med Pastoren og hans crew ned til Santa Monica i behersket tempo hvor vi inntok en kaffe før vi syklet tilbake igjen.


Race-tempo med Axeon Cycling
På lørdag ettermiddag fikk jeg vite at flyet mitt var kansellert igjen! Hurra, en sykkeldag til i LA!!! Og på søndag morgen hadde Scott arrangert en fellestur med Axel Merckx' nye lag Axeon Cycling Team fra hans andre butikk i Agoura. Så det var bare å møte opp igjen!

Axeon er et US continental lag som skal kjøre primært ritt i USA, inkludert World Tour rittet Tour of California. Flere Europeiske ryttere på laget også. Ganske høyt nivå var mitt inntrykk. Kule sykler, med Cippolini ramme (Mario Cippolini hadde forøvrig nylig vært hos Serious Cycling og promotert syklene) med bl.a. Dura Ace mekanisk gruppe, og Quarq wattmålere.

Planen var at laget skulle kjøre første halvtimen rolig for at alle skulle være med litt, men så skulle de starte sin vanlige trening med bl.a. kjedekjøring i race-tempo og et par bakkedrag mot slutten. Så da kunne de som klarte å henge på få lov til det (sa Axel Merckx med et smil om munnen!).

Ruten gikk fra Agoura vestover mot Oxnard (Strava-link her) - og igjen ble jeg overrrasket over hvor flotte områder dette er for syklister! Områdene rundt LA. er ganske enkelt helt fantastiske. Jeg kunne vært her på sykkelferie i noen uker uten problem!

Vi startet med en ganske stor gjeng, som inkluderte kunder av Serious Cycling samt de ansatte i butikken, men etter halvannen time var de fleste kjørt av hjul!... Jeg og Scott var de siste som hang med - bl.a. i rulla i over 50kmt i motvind - og jeg ble tilslutt kjørt av (som den siste of course!) i en bakke etter to og en halv time. Bye bye! Fikk et par vannflasker og en t-skjorte av Scott da vi kom tilbake til butikken senere - og en "Neida Martin, du trenger ikke betale for sykkelen i dag!". Utrolig hyggelig kar!

For de som måtte besøke Los Angeles så kan jeg på det sterkeste anbefale å dra innom Serious Cycling (kanskje særlig butikken i Agoura hvor de beste gutta sykler fra på lørdag/søndag). Mye flotte sykkelmerker, hyggelige ansatte, og gratisarrangementer! Hils på Scott også.

Noen bilder fra søndagens sykkeltur:

Første lyskryss etter start. For en dag!

Baktroppen er fortsatt med.

Scott tar en pust i bakken etter å ha vært med i Axeon Rulla.

Vi blir stadig færre som henger på gutta

Axel Merckx gir instrukser. "Race tempo now guys"

Tester Café du Cycliste!

$
0
0
For en drøy måned siden kjøpte jeg en jakke og trøye fra Bikeshop.no av merket Café du Cycliste som jeg har fått testet en del de siste ukene. Bakgrunnen var at jeg var interessert i å prøve noe litt "annet" hva gjelder sykkelbekledning enn det alle bruker.

Som nevnt mange ganger før så dreier ikke landeveissykling seg bare om å sykle fort, men det er like viktig å se bra ut også. Å sykle med gjennomført klubbdrakt er helt innafor, og for de ekstra jålete (kudos for det) så har man de siste årene kledd seg topp til tå med Rapha-klær. Jeg tipper at vi kommer til å se flere nisje-merker over de neste årene mest fordi Rapha er mote-klær for syklister, og mote gjør det mote gjør tilslutt: Går av moten.

Det finnes enkelte interessent alternativer, bl.a. Tørm - men det ser såpass likt ut som Rapha at når jeg kom over Café du Cycliste så fikk jeg mer lyst til å prøve disse.

Jeg kjøpte derfor en Heidi-vinterjakke og en Lucienne sommertrøye. Sommertrøyen har jeg brukt på tre turer i Los Angeles så det blir mest førsteinntrykk, men Heidi-jakken derimot har jeg syklet med mange ganger her hjemme og har fått dannet meg et ganske godt inntrykk av denne. Men sitter igrunn igjen med ganske like inntrykk av både trøyen og jakken, så skriver om jakken her, men kunne nesten duplisert dette når det gjelder Lucienne sommertrøyen.

Kort oppsummert så er Heidi-jakken det perfekte plagg til lange helgeturer i kjølig vær på våren/høsten som inkluderer kaffe-stopp. Jakken ser ganske enkelt så bra ut at man må ta med en kaffe-stopp slik at dine sykkelvenner og øvrig kafégjester kan få fullt utbytte av den.

Bare se her:

Undertegnede slapper av etter en tur i Café du Cycliste Heidi jakken
Jeg har brukt den i ned mot -5 grader - og det er mulig med høy intensitet og bra undertrøye, men funksjonell temperatur ville jeg anbefalt mellom 0-10 grader +/- avhengig av intensitet og lengde på turen. Selv kjøpte jeg størrelse Large (187cm høy) og synes passformen er veldig bra. Den sitter ganske tett (slim-fit på skjortespråk) og virker dermed helt ok ifht aerodynamikk - ikke noe blafring her.

Utseende blir subjektivt, men personlig synes jeg det ser bra ut - og har et litt unikt look. Ganske stilren jakke som skiller seg ut.

Det eneste negative jeg har å utsette på jakken er at jeg synes jakkelommene på ryggen er for små. F.eks. går det ikke ann å ha en liten håndpumpe i - for den vil falle ut om man står og trør litt (gjort et par ganger...), og det blir fort litt trangt om man skal drive med litt justering av antrekk. Det er nesten slik at den tvinger deg til å feste håndpumpen på ramma og sette ekstraslangen/lappesakene i en seteveske!... Uff da.. for da ville man jo mistet alle stil-poengene man fikk ved å bruke denne tøffe jakken!... Løsningen blir da å ha med mobil for å ringe kona om man så skulle punktere. Problem solved.

Jakken har noen stilige detaljer. Bl.a. støtter den intern wire-føring av øretelefoner! (Det gjør også Lucienne sommertrøya). Jeg er i utgangspunktet ikke pro sykling med musikk på øret, men følte meg forpliktet til å teste dette på noen turer. Definitivt en smart detalj for de som ikke bryr seg om å høre på tutingen fra den hissige bilisten bak seg.


Intern wireføring til øretelefoner

Je suis Francais
Jakken kan selvfølgelig åpnes helt opp slik at man kan sykle i helfransk Voeckler-stil opp bratte bakker med blafrende trøye. Men man kan også småjustere temperaturen med to glidelåser på skuldrene for å gi litt økt air-conditionné (fr).

Lufteglidelåser på skuldrene for å justere temperatur

Siste detaljen jeg synes er litt kul er at trøyen går skrått opp i halsen. Halsen er i utgangspunktet veldig behagelig (i motsetning til f.eks. Gabba-jakken hvor dette er en av de tingene som irriterer meg), men når glidelåsen går skrått opp på siden så gnager det mye mindre enn rett under haken. Også litt enklere å åpne opp med en hånd. Smart - samt at det gir det litt unike preget.

Skråkuttet glidelås. Smart.
Hva gjelder kvalitet så har jeg sålangt et veldig godt inntrykk. Jeg kikket litt nøye over sømmer og glidelåser og mitt inntrykk er at dette er et høykvalitetsprodukt. Heidi-jakken har jeg vasket i maskin ca ti ganger også (30c) før bildene her ble tatt, og den ser fortsatt helt ny ut.

Alt i alt veldig fornøyd med den. En flott jakke som jeg så langt kan anbefale på det varmeste (!). Og jeg sitter igjen med et ganske bra inntrykk også av Café du Cyclist som en interessent produsent av sykkelklær for de som vil ha noe litt annerledes enn alle de andre der ute.

For de som ikke enda har skjønt det så har produktene sitt utspring i Sør-Frankrike, nærmere bestemt i Nice-området. Bl.a. er det navngitt tre bakker bakpå Lucienne-trøyen: Madone, Vence, og Turine. Jeg har syket de to førstnevnte, men klarte å misse den sist fordi vi prioriterte å sykle Braus istedenfor... tabbe. Må ned igjen!



Når kan man bruke #HTFU hashtag?

$
0
0
Det går inflasjon i bruk av hashtag'en #HTFU på sosiale medier. Misbruk rettere sagt. Situasjonen er ganske enkelt kommet helt ut av kontroll og hashtag'en legges til på alt fra innendørs rulleøkter til solskinnsturer!

For å sette søkelyset på problemet har jeg lagd et utkast til en poengtabell som forhåpentligvis kan bidra til mer konsekvent og riktig bruk.

Bakgrunn
Harden the Fuck Up (HTFU) er regel no 5 fra Velominati, og er også nært beslektet med regel no 9. På norsk kan det sånn ca. oversettes til "Ta deg sammen!" (copyright Alpers). 

(Merk at hashtag'en #HTFU brukes også av "fitnessutøvere"... De som spiser eggehviter og anabole steroider mens de manipulerer musklene med styrkeøvelser for å få et se "fit" ut.. Her brukes det som uttrykk på at de har harde kropper. Se helt boritfra dette - i denne diskusjonen snakker vi om syklisters bruk av #HTFU!!!)

Litt om å fryse og bekledning
I tabellen under har jeg ikke nevnt bekledning. Om du ble kald mens du trente så har det ingenting med #HTFU å gjøre. Det betyr bare at du ikke vet hvordan du skal kle deg i dårlig vær. Vurdér heller en hashtag som påpeker at du fortsatt har litt å lære (#amateurhour, #notprepared, e.l.) og søk råd hos eksperter for å unngå dette i fremtiden - som f.eks. Jon Amundsen. Når han kan sykle med bukkestyre midt på verste vinteren i ned mot -20 kalde fra Finnmark til Sør-Norge så er det ingen som kan komme og klage på at de ble kalde når det var plussgrader ute!

Poengtabell som retningslinje vedr bruk av #HTFU
Ok... Så du er ferdig trent og skal laste økten din opp på Strava og kanskje i tillegg poste et Instagram-bilde samt skryte litt på Facebook? Du vurderer å slenge på hashtagen #HTFU men er usikker på om du har gjort deg fortjent? Da regner du bare ut hvor mange HTFU-poeng du har fått i tabellen under og om du oppnår over 100 poeng kan du trygt bruke hashtag #HTFU!

Over 100 poeng så kan du trygt bruke #HTFU hashtag

Så da er det bare å putte en banan på lomma og kjøre!


Når blir man en syklist?

$
0
0
På et eller annet tidspunkt går man fra bare å være en person på sykkel til å bli en syklist.

På samme måte som dansker kan finne på å stå på slalomski i dongeribukser så famler en stor del nordmenn som skal starte med å trene på sykkel etter hva som er rett og galt hva gjelder både utstyr og oppførsel. Slik har mange av oss startet - med en ny sykkel som vi tok en treningsøkt på i t-skjorte og joggebukse. Men allikevel starten på en reise... vi er igang med å bevege oss mot dette: (merk vi kommer nok aldri dit, men vi skal forsøke.)


Den fødte syklist: Tom Boonen. Bilde: AAP

Den norske sykkelkulturen har enda ikke "satt seg" i nærheten av så godt som f.eks. skisporten, og vi har dermed ikke det samme utvalget av forbilder og referanser innenfor sykling som lengre sør i Europa. Det er ikke tilfeldig at nordmenn i lettere grad blir skiløpere enn syklister! Det faller liksom helt naturlig å diskutere skismørning og føreforhold i sosiale lag - men fortsatt ikke like naturlig å prate om girutvekslinger og dekkbredder.

Heldigvis er det gode nyheter: Sykkel er den nye folkesporten, klimaendringene er godt igang med å forlenge sykkelsesongen (og forkorte langrennssesongen...), og Norge preger proffsirkuset med flere sterke ryttere og resultater! Resultatet blir at den neste generasjonen med treningsglade ungdom kommer til å ha mange syklistforbilder å ta etter! Veien til å bli en syklist blir kortere for den neste generasjon.

Så.. når på reisen glir man over den usynlige grensen fra å bare være en lykkelig uvitende person på et sykkelsete til å bli en syklist?... Og hva er faktorene som gjør at andre syklister nikker anerkjennende til deg og aksepterer deg som en av sine? Og er det snobbete i det hele tatt å tenke tanken på at det er forskjell på en syklist og en tilfeldig kar på sykkel?

Det som er sikkert er at det ikke holder å bare kjøpe alt det kule utstyret. Man blir ikke en syklist over natten bare fordi man tok på seg lycra og satte seg på en fet landeveissykkel. Hvem som helst kan gjøre det. Men det hjelper selvfølgelig. Man blir jo ikke en syklist uten utstyr...

Man blir heller ikke en syklist av bare å lese The Rules - og følge de. Å barbere bena og kaste sadelvesken kan man gjøre dag én på reisen sin - man er ikke en syklist av den grunn.. enda. Men det hjelper selvfølgelig dette også...

Nei, det må nok litt mer til. Et viktig spørsmål er om man i det hele tatt trenger å lese reglene om man har brukt nok tid og energi på å bli en del av sykkelmiljøet? For om man gjør det så vil man etterhvert gli inn i rollen helt naturlig. Selvfølgelig barberer man bena når man oppdager at alle andre rundt seg gjør det (og ser rart på deg.. som vi ser rart på dansker i dongeribukser)! Reglene faller naturlig på plass etter en stund - og ikke påtatt. Her vil også utviklingen av den norske sykkelkulturen gjøre dette vesentlig enklere i fremtiden.

Og nå nærmer vi oss kanskje svaret. Jeg tror det ligger omtrent her:

Man blir en syklist av å dedikere seg til sporten.

Å dedikere seg til sporten kan bety mye, men det essensielle er at man brenner for det slik at man prioriterer det og legger ned en innsats. Ikke nødvendigvis fordi man skal konkurrere på et høyt nivå og vinne konkurranser, men viktigst fordi man finner gleden i å sykle. Igjennom naturopplevelsene, det sosiale samværet med sykkelvenner, og selvfølgelig igjennom gleden av å presse grensene sine! Om man hengir seg til sporten så vil "alt det andre" følge naturlig!.. Man melder seg kanskje inn i en klubb, man følger med på sporten i nyhetene, man er orientert om utviklinger på utstyrsfronten, og man legger ned betydelig innsats i å trene - både alene og sammen med andre.

Kall det gjerne kjærlighet til sporten, og det er igjennom kjærlighet til sykkelsporten at man blir en syklist tilslutt.

Omtrent når det skjer? Det skjønner man selv tror jeg!


Anbefalte produkter: Giro Foray og Lezyne CNC Travel Drive!

$
0
0
Jeg er på Gran Canaria på kombinert familie- og sykkelferie, og har så langt varmet opp med to turer - inkludert en tur opp den berytede bakken VOTT (Valley of the Tears) i dag. Skal skrive litt mer om turen senere, men Gran Canaria er kort fortalt et sykkelparadis for de som elsker bakkesykling og varmt vær!

Det er to produkter jeg bruker her nede som jeg er så fornøyd med at jeg vil anbefale på det sterkeste (merk - jeg har kjøpt disse produktene for fullpris - jeg bare synes de er skikkelig bra):

Giro Foray hjelm
Dette er en ny hjelm fra Giro som er basert på samme konstruksjon som deres nye Giro Synthe (toppmodellen). Største forskjellen er at den bare koster 599kr-  i sammenligning med Synthe som koster ca 2000! Den veier 50g mer (270g totalt) - men skal ifølge Giro være "tilsvarende" hva gjelder aerodynamikk. Foray har ikke egne innsett til solbrillenr slik Synthe har, men solbriller sitter helt utmerket på denne også! Den har nøyaktig samme festemekanisme på hodet (Rocklock et-eller-annet) som finnes på toppmodellen. Så langt, etter en håndfull turer, så må jeg si meg utrolig fornøyd med denne hjelmen. Den sitter superbra, ser fin ut, og koster jo omtrent ingenting.! Les mer hos Giro her.

Jeg kjøpte igrunn hjelmen mest for å ha en som passet i farger til både sykkelen og min nye Sagene IF Sykkel. I tillegg til sort/hvit kommer den i noen andre ganske snedige farger. Par bilder her:

Passelig aero og skammelig billig!

Pitstopp på dagens tur. Matchende farger viktig! Synd jeg ikke fikk med sykkelen med - den matcher også! ;-)


Lezyne CNC Travel Drive
Denne pumpen har jeg hatt i halvannet år nå, og brukt på flere reiser, så begynner å få et ganske bra erfaringsgrunnlag. Det er en litt kortere enn vanlig gulv-pumpe som man kan mye lettere få plass til i en bag eller koffert - og passer dermed helt ypperlig til å ta med på reiser/turer - derav navnet. Den er kanskje ikke helt like rask som en full størrelse pumpe, men forskjellen i funksjon er helt ubetydelig. Dette er en kanonbra pumpe.

Men nok om funksjonaliteten... Bare se på den da!! Om jeg hadde vært singel så hadde jeg garantert hatt denne på utstilling hjemme. Kanskje i bokhylla - eller rett og slett hengt den opp på veggen. Det gir meg rett og slett stor glede å ta frem denne pumpen og pumpe opp dekkene. Når jeg er på reise så gjør jeg det derfor minst en gang om dagen! Husker ikke helt hva jeg betalte for den, men hva spiller vel pris for rolle for en pumpe som ser SÅ bra ut!? Les mer hos Lezyne her.

Ett ord: Lekker.


Gran Canaria påsken 2015 oppsummert!

$
0
0
Jeg sykler fra hotellet 06:50 og oppdager etter noen kilometer at det er alt for mørkt til å sykle. Jeg klarer faktisk ikke se veien en gang og ikke har jeg med lys heller... Så jeg setter meg på en bussholdeplass og spiser en sjokolade mens jeg venter på at solen skal titte fram. Kl 7:20 begynner det å bli lyst nok så jeg fortsetter oppover Mogan-dalen. Her er det morgentrafikk, men etter at jeg svinger av veien i retning Tauropass så er det ikke lenger noen biler (eller syklister) i det hele tatt. Det er bare jeg som er oppe så tidlig tydeligvis.

Soloppgang, serpentinsvinger, varmt vær, og fantastisk utsikt!... Når jeg kommer litt høyere stopper jeg og tar et par bilder:

Halvveis opp Tauropass.

Startet litt lengre borte enn jeg kan se akkurat her
Etter Tauropass sykler jeg igjennom naturreservatet Presa de las Ninas og oppover mot Ayacata. Fortsatt den eneste på veien - har ikke sett en bil på over en time.



Etter Ayacata sykler jeg opp forbi Roque Nublo - en diger stein på toppen av et fjell (bilde) - og videre igjennom skogene i retning øyas høyeste topp.

En liten bakke til på slutten og jeg er på Pozo de las Nieves og kikker bort på steinen Pico de las Nieves som er Gran Canarias høyeste steinbit på ca 1950moh. Klokken er 10:25 og jeg har fortsatt ikke sett noen andre syklister.

Utsiktspunktet ved Pico de las Nieves
Jeg kjøper en Coca-Cola fra mannen som akkurat har åpnet boden sin og setter i vei nedover igjen. Herifra er det 46km nedoverbakke, og det går på rett over en time. Resten av øya har våknet og jeg passerer sikkert over femti syklister som er på vei opp Tauropass da jeg svinger meg nedover mot Mogan.

Økten ble på ca fire timer, 92km og et par tusen høydemeter (Strava-link her). Jeg er tilbake på hotellet 11:30 og de fleste er igrunn akkurat iferd med å legge seg ved bassenget etter å ha spist en større frokost i buffet'en. Det er vanskelig å synes at hotellets "Aqua-Zumba" kan defineres som noe annet enn et alibi for at deltagerne snart skal kunne spise et nytt stort måltid til lunsj. Men det er god underholdning for en sliten kropp! Og jeg har nå hele den beste delen av dagen sammen med kona og mini ved bassenget til lek og restitusjon!


Restitusjon resten av dagen
Gran Canaria er ganske enkelt et sykkelparadis som er som skapt for de som liker bakkesykling og varmt vær, Dette er andre gang vi har bodd i Puerto Mogan, og jeg trives godt her fordi man kan sykle direkte nord- og vestover hvor man er skjermet fra de mest turistifiserte områdene og dermed er det omtrent ikke noe trafikk. Været er også mye mer stabilt på GC enn mange andre alternative sykkeldestinasjoner (som Mallorca) og det er massevis av fly og hotell å velge mellom. Er man litt disiplinert også er det heller ingen problem å kombinere litt sykling sammen med familieferien! :-)



Brosteinene mellom Paris og Roubaix!

$
0
0
I helgen syklet jeg turritt-utgaven av Paris Roubaix, ved navnet Paris Roubaix Challenge. Ca 4500 andre sykkelmosjonister deltok på de tre ulike distansene (70, 139 og 167km) hvorav over halvparten syklet den lengste ruten som også går over samtlige av de 27 brosteinspartiene som proffutgaven dagen etterpå har blitt så kjent for!

Paris Roubaix Challenge er et turritt i mellom-europeisk stil hvor resultater og tid-tagning er helt sekundært til opplevelsen av bare å gjennomføre. Det kåres ingen vinner - her får alle medalje. I utgangspunktet syntes jeg det er utrolig bra, for når konkurranseelementet er såpass ned-tonet så gjør det at barrièren senkes slik at flere blir med (dette er vel forsåvidt definert som "trimritt" av NCF og ikke turritt). Men.. på lørdag kom jeg først i mål etter å ha syklet i over 100km i et to-manns brudd og akkurat i øyeblikket etter målgang så synes jeg godt at de kunne ha kåret en vinner! :) Det la derimot ikke noen demper på steminen - for det var fantastisk å oppleve denne berømte løypen selv, og ikke minst å erfare hvordan det er å sykle over 52,2km med grov brostein. Det er vondt. Men desto deilig å bli ferdig!

Planleggingen - sykkeljusteringer og logistikk...
I forkant hadde jeg gjort enkelte modifikasjoner på sykkelen (på min Specialized Allez 2015 modell med alu-ramme og shimano 105-gruppe) for at reisen over brosteinene skulle bli litt mer behagelig. Det viktigste var at jeg satte på et sett med trenings alu-hjul som er mer robuste og demper mer enn karbon, monterte 28mm continental 4seasons dekk, slanger med guffe i (slime tubes, for å unngå snake-bite punkteringer), satte på et ekstra lag styreteip, byttet til alu-flaskeholdere som kan bøyes/strammes slik at flaskene sitter dønn fast, og satt på en sadeltaske for å få med noen ekstra slanger. Av dekktrykk valgte jeg å kjøre med 100psi bak og 80psi foran - kanskje litt hardt, men dette var primært for å unngå punkteringer. I selve rittet så var sykkelen kort fortalt helt perfekt! Ingen punkteringer og ingen øvrige problemer. Jeg syklet forøvrig hele rittet på storskiva foran som ikke var noe problem i denne ganske flate løypen - da unngikk jeg at kjedet hopp og spratt opp og ned for mye pga slark.

Selve logistikken rundt rittet krevde litt planlegging... det minner litt om Birken sånn sett.. at man må ha transport til start som ligger i en by langt unna mål. I tillegg for oss nordmenn så må man fly til Brussels, kjøre leiebil til Roubaix, og overnatte på hotell e.l. før busstransport kl 05:30 (da må man stå opp ca 04:00...) om morgenen fra Roubaix sentrum til starten i Busigny. Ganske stress og kostbart, og kanskje grunnen til at Paris Roubaix Challenge har vesentlig færre deltagere enn enkelte andre kjente mellom-Europeiske turritt - som f.eks. Flanderen Rundt, som har flere ganger så mange deltagere. Ja og så må vi ikke glemme brosteinene da.. det er nok mange som ikke orker det!...

Gjennomføringen.. Er det slik det føles å være Tom Boonen?
Etter å ha stått opp kl 04:00 og fått sittet på i minibussen til en hyggelig trio fra Farsund stod jeg på startstreken i den lille byen Busigny i lett regnvær mens jeg ventet på både sollyset og at starten skulle settes igang. Man kan starte rittet når man vil mellom kl 07 og kl 09, men jeg hadde blitt fortalt på forhånd at de som ønsket å sykle fort og konkurrere om plassering ville starte med pistolskuddet rett etter kl 07! Starten var litt utsatt pga at ledermotorsyklisten hadde forsovet seg... dvs all informasjon var kun på fransk, selv om langt over 50% av deltagerne ikke snakker fransk, så dette er bare gjetning fra min side. Vi startet uansett ikke før ca 07:20.

Er det en ekte pistol?... Sannsynligvis. Photo: Arrangøren
Det var et stort startfelt - med ryttere av ulike ambisjonsnivåer - men etter noen kilometer så var det utkrystallisert seg en ganske stor gruppe som syklet i kjent fellesstart-stil. Ikke noen stor villighet fra noen til å gjør mye jobb i front, men det endret seg raskt i første brosteinsparti...

Alle de 27 brosteinspartiene er gradert med stjerner - og de har mellom to stjerner (enklest) til fem stjerner (hardest), og denne graderingen er gjort på basis av hvor grov brosteinen er samt lengden på partiet. De fleste er rundt to kilometer lange, og tar da typisk fire min+ å sykle igjennom. Tilsammen utgjør alle de 27 sektorene litt over 52km med brostein.. nesten 1/3 av rittets distanse...

Da vi startet på tre-stjerneren Pavé de Troisvilles à Incy fikk jeg et aldri så lite minisjokk... Dette 2,3km partiet med brostein var verre enn noe annet jeg har syklet på før... også så sinnsykt langt da!... Og denne skulle være forholdsvis enkel?...  Men lærekurven min var bratt (og humpete) og det var tydelig at det ikke bare var jeg som ikke trivdes på dette underlaget - for når vi kom ut så var vi en gjeng på rundt femten mann som var samlet og jobbet bra sammen.

Etter et par partier til, inkludert det grusomt lange 3,7km brosteinsmarerittet Pavé de Quiévy à Saint-Python (som var helt pyton) var vi fire mann som kom ut sammen, og i en av rittets eneste små bakker så var vi plutselig to mann.. meg og Ivo fra Brasil (fant ut hva han het noen mil senere). På dette tidspunktet hadde jeg puls omtrent like høyt som det jeg maks'er på når jeg sykler bakkedrag, og jeg var litt tvilende til at vi skulle kjøre.. men Ivo smilte og så uforskammet sprek ut så jeg bare nikket tilbake: "Let's go.". Nå var det fortsatt 120km igjen...

Vi jobbet skikkelig bra sammen - og de neste tre og en halv time så kjørte vi to-manns lagtempo hvor begge bidro omtrent like mye - Ivo var sterkere på brosteinene mens jeg var sterkeste på asfalten - så det ble en naturlig ansvarsfordeling. Han hadde heller ikke med seg nok mat men jeg hadde baklomma full av sjokolade og to flasker bak på trøya - så det ordnet seg fint!

Ikke lenge før det svært kjente fem-stjerners brosteinspartiet Trouée d'Arenberg så regnte det og det var mye gjørme enkelte steder...Gjørme/regn på brostein gjør at det blir såpeglatt (bokstavelig talt), og på vei opp på humpen på midten av brosteinene så forsvant pluselig hjulene ut under meg. Heldigvis falt jeg inn i et gjørmeområde og slo meg ikke noe særlig - men både klær og sykkel ble full av gjørme... Den drakta blir nok aldri helt hvit igjen. Var raskt oppe igjen og tapte ifølge Strava ikke mer enn 20-30 sekund.

Mot slutten av Arenberg skogen. Denne går heldigvis rett fram. Glatt glatt glatt!!!
Brosteinene i Arenberg skogen var ganske forferdelige. Det er en grunn til at de er berømte! Sannsynligvis ble de lagt av noen fulle Franskmenn - for de er helt ujevne med hull imellom. Hullene er såpass store noen steder at hjulet fint går nedi slik at man punkterer eller går på trynet - og det stikker skarpe kanter opp hele veien. Men man sykler for fort til at man kan undersøke hver stein, så det er bare å finne en linje, forsøke å holde hjulene igang, mens man håper at man kommer helskinnet over til den andre siden...


Nok av kanter å slå inn hjulet på her... photo: Herrik Alpers / landevei.no
Hvordan det føles å sykle på disse steinene må ganske enkelt oppleves. Selv om jeg forsøker å beskrive hvor ubehagelig dette var så vil det ikke være en rettferdig beskrivelse - for det er verre! Og det er ikke bare kvaliteten på brosteinene som må oppleves, men det er også lengden på pavé'ene som gjør det så forferdelig. To hundre meter med Arenberg hadde ikke vært noe stort problem, men etter en km så gjør det vondt flere steder, og etter to km så er det ekstremt grusomt. Det humper så mye at det f.eks. er helt umulig å lese tallene på Garmin'en, og bare å gire er vanskelig for man må klare å treffe girspaken med fingeren!

En ekstra utfordring som begynte å dukke opp her var at vi hadde begynt å ta igjen deltagere fra de to kortere distansene, og det var skikkelig skummelt å sykle rundt andre syklister med våte brostein. Farten på flere av pavé'ene ble kraftig redusert pga mange syklister i løypene, men dette gjaldt nok de som førsøkte å sykle oss inn igjen bak oss også! Under Paris Roubaix Challenge er heller ikke veiene sperret for trafikk, så det går vesentlig saktere igjennom disse småbyene hvor man må passe seg for trafikk og bremse ned hver gang man har vikeplikt, enn når proffene sykler dagen etterpå.

I det siste fem stjerners partiet Carrefour de l'Arbre fikk Ivo tekniske problemer med hans Dura Ace bakskifter og de siste tolv kilometerne syklet jeg alene til mål - riktignok mens jeg forsatt passerte store grupper fra de andre distansene. En fantastisk følelse å sykle denne berømte løypa - og ikke minst å oppleve følelsen av å sykle alene den siste strekningen inn mot Roubaix mens jeg stadig kikker bak meg for å se om det er en gjeng som er i ferd med å sykle meg inn! Før jeg dro fra Norge så jeg på youtube fra tidligere versjoner av proffritttet hvor Tom Boonen rykket ifra feltet og syklet alene inn til Roubaix... "Så det er slik det føles!", tenkte jeg nå!


Svinger inn på velodromen... herlig følelse! photo: Herrik Alpers / landevei.no
Jeg ble ikke kåret til vinner, og jeg fikk en medalje som alle de andre som kom senere, men følelsen var allikevel utrolig god! En av de morsomste dagene jeg har hatt på sykkelen, og jeg fikk nyte øyeblikket litt i målområdet mens jeg ventet på Ivo. Henrik Alpers fra landevei.no var på plass og tok litt bilder - takk for at jeg fikk låne de her! Artikkelen hans i landevei.no her.


Sadeltasken skal bort, men den drakta blir aldri helt hvit igjen! photo: Herrik Alpers / landevei.no
Ivo kom inn noen minutt etterpå og til tross for tekniske problemer var han også utrolig glad for at vi klarte å holde unna. Han hadde flydd med kona fra Sør-Amerika ens ærend for å sykle rittet og skulle fly hjem igjen etter helgen! Øvrige ryttere kom inn som perler på snor kort tid etterpå.

Meg og Ivo fra Brasil. photo: Herrik Alpers / landevei.no
Etter godfølelsen i mål begynte å avta startet jeg også å kjenne på stedene som gjorde vondt. 52km med grov brostein gjør noe med kroppen din - og føtter, korsrygg, nakke, albuer, og ikke minst hendene hadde ubehagelige sår!...


Hendene har fått hard medfart... photo: Herrik Alpers / landevei.no

Det eneste som ikke gikk så bra var at min GoPro som var montert på styret streiket og nektet å filme av uvisse årsaker. Dette har jeg opplevd før, og begynner å bli alvorlig lei... men men.. Arrangøren hadde et par videoklipp som jeg slo sammen. Ganske miss, men gir et ørlite inntrykk. Som kan ses i videoen så er det andre syklister ute i løypa (move it!), og ved målgang hadde jeg akkurat tatt igjen en liten gjeng fra en annen distanse - jeg var mer opptatt av å fortsatt se bak meg enn å spurte mot disse ved passering mål! ;)




Dagen etterpå kom en venn på besøk i Roubaix og vi dro ut og så proffene sykle! Det var ganske crazy og fortjener et eget innlegg! Men det var noe spesielt å ha syklet brosteinene dagen i forveien selv - det gir noe ekstra når man skal se verdens beste gjøre det samme etterpå! Kan anbefales!


Oggevann Rundt etter uggemage!

$
0
0
I dag var jeg med på et lokalt ritt i Vennesla nord for Kristiansand ved navn Oggevatn Rundt. Dette er et svært godt etablert ritt på Sørlandet og har vært arrangert i over tjue år av Vennesla og Omegn Cycleklubb.

Oppladningen min har vært ganske dårlig ettersom det har vært en svært hektisk jobbperiode de siste ukene med lite trening (og de gangene jeg har forsøkt å sykle fort til jobb om morgenen har jeg fått kjeft på Strava) og som en liten bonus fikk familien omgangssyke i forrige uke som varte uti helgen. Siden det var ferie første mai på fredag dro jeg ut og syklet et par av bakkene i Klatrekongen Kristiansand - og på vei ned Høie-bakkene opplevde jeg det verste hagleværet jeg noen gang har hatt... det gjorde rett og slett vondt over hele kroppen og det ble hvitt i hele veibanen... jeg skulle akkurat til å stoppe sykkelen pga at det begynte å bli glatt da det ga seg. Da jeg kom hjem var jeg fortsatt nummen i ansiktet og lårene, og såpass kald at jeg måtte ha hjelp til å få av sykkelklærne. Resten av kvelden var det skytteltrafikk mellom sofaen og toalettet pga fortsatt diaré... herlig første mai.

De gode nyhetene med omgangssyke og diaré er at man går ned i vekt! Som jeg tidligere har skrevet er visstnok en god tommelfingerregel at en syklist er tynn nok når mora begynner å grine når hun ser ham. Og i helgen synes min egen svigermor at jeg har blitt "litt for tynn"! Hurra! Da er jeg iallefall på god vei!! 10kg til så begynner hun å grine når jeg kommer på besøk!!

Til tross for litt lavere BMI så var jeg allikevel svært usikker ved rittstart i dag morges etter en ganske dårlig oppladning, og var svært usikker på hvordan dette kom til å forløpe seg...

Det er mulig at gode syklister faktisk klarer å holde en rasjonell tanke i hodet samtidig som de konsentrerer seg om alt det andre som skjer i et ritt (posisjonering, giring, spising, tråkking, etc)... For eksempel om man 30min ut i rittet ser to stykker som har fått en luke på feltet så bør analysen kanskje være omtrent slik:"Jeg er akkurat ferdig med omgangssyke, dette er helt i starten av et ritt som stort sett blir avgjort i de siste bakkene mot mål. Det er garantert ikke smart å bruke krefter på å støte seg opp til de to. Og det er uansett helt usannsynlig at det bruddet kommer til å holde til mål.". Om jeg hadde vært en slik god syklist så hadde jeg også kanskje tenkt noe lignende. Men for å være ærlig vet jeg igrunn ikke hvordan jeg tar beslutninger i et felt. For eksempel når jeg skal reise meg opp og trø, når jeg skal kjøre meg litt opp i feltet eller når jeg skal spise etc... Disse tingene skjer ikke som en konsekvens av rasjonelle tanker og beslutninger - stort sett bare skjer de av seg selv. Det er en eller annen autopilot som har blitt slått på og har tatt over styringen.

Da går det jo som det går: Støte meg opp i en slak bakke. I underkant av ti min med ganske hard tre-manns lagkjøring. Tatt igjen av feltet. Noen går kontra i et nytt, og større, brudd. Frenetisk kjøring i feltet. Pulsen langt opp i rød sone og vel så det. "Fa#¤en i he&#vete!!!!".

Resten av rittet gikk fort og hardt stort sett hele veien. Med unntak av de første 20min hvor det gikk veldig rolig, ble det hold 41kmt i snitt - og til et turritt i fellesstart med en ganske kuppert løype er det faktisk noe av det raskeste snittet jeg kan huske. Det var ganske enkelt fordi det var brudd-på-brudd og hard kjøring omtrent hele runden...

Den avsluttende bakken Driveneskleiva var både lengre og brattere enn jeg kunne huske fra jeg har syklet den tidligere på trening, og målgang virket aldri å komme. Akkurat da følte jeg at omtrent samtlige hadde passert meg opp bakken, men jeg fikk brukt opp de siste kreftene på i det minste å holde meg i front av det lille feltet jeg var i ved målpassering.

Øystein Sylta vinner!
Lokale helter og en turist.

Arrangøren hadde gjort en strålende jobb i målområdet med diverse matvarer og drikke - og i det hele tatt var det en super stemning med mange blide sørlendinger! Jeg var nok ikke en av de blideste, og jeg regner med at de få som snakket med meg tenkte "Artig ritt, men hvem var han surpompen i hvit trøye?" (Ja på Kristiansandsdialekt da naturligvis.)! ;)

Støtteapparatet mitt var heldigvis på plass, og sammen med en bit sjokoladekake (tok faktisk to... hysj..) hjalp det litt. Vi hoppet i bilen og kjørte strake veien hjem til Stabekk, og da jeg kom hjem så ble jeg litt overasket da jeg endelig fikk se resultatene... Nr 9 totalt og best av alle 40+! Ok! Så var det kanskje ikke så verst allikevel da!?

I tillegg klarte jeg å toppe listen i Klatrekongn Kristiansand! Hurra for det! Nå må de lokale heltene få ut fingern!!! :-)

Neste ritt blir med både bedre oppladning og bedre humør!


Det store hamsterhjulet..

$
0
0
Om noen lurer på hvorfor det ikke dukker opp noe på siden her om dagen så er det fordi jeg har holdt på med dette:


... og da mener jeg ikke at jeg bokstavelig talt har løpt rundt i et overdimensjonert hamsterhjul, men det er en metafor på at jeg har vært igjennom en periode med hel@#¤¤%vetes mye jobbing og tilsvarende mindre av alt annet! Realiteten er at jeg sitter stort sett og kikker på et regneark, prater i telefonen, eller sitter på et møterom og diskuterer ting helt ikke-relatert-til-sykling. Trenger vel kanskje ikke tilføye at for mye av slike aktiviteter gjør at man blir tjukk, slapp og utrent. Sånn sett hadde det monstersvære hamsterhjulet kanskje vært et bedre alternativ.

Sykkelformen min har dermed invers korrelasjon til resten av de treningsnarkomane overivrige turmosjonistene i landet ettersom jeg var i superform i mars, og som siden Roubaix har gått gradvis nedoverbakke til å blir i sånn "passe form" nå i slutten av mai. Egentlig skulle jeg være med på litt flere ritt i vår men de har blitt kanselert en etter en.

Men jeg kommer sterkere tilbake! Kanskje allerede til helgen da jeg skal sykle Søgne Grand Prix!

God Pinse!





Se til Søgne (Grand Prix)!

$
0
0
Sørlandet og Søgne Cycleklubb leverer varene! I helgen gikk første utgave av rittet Søgne Grand Prix av stabelen, og det er uten tvil det mest gjennomførte arrangementet av et turritt jeg har deltatt på.

Det er ikke sikkert at det var det mest lønnsomme, men her var fokuset ikke på klingende mynt i klubbkassa men å lage en sinnsykt kul sykkelfest for både syklistene og tilskuerne! Klassene inkluderte Kidz (0-12år), Bedrift (3-15 manns lag), ungdomsklasser (13-16 år), åpen turrittklasse, samt en Topp80 aktiv klasse. Her var mao. noe for enhver - og til å være første gang SGP ble arrangert så var det bra deltagelse i alle klassene - og det lokale bedriftsmarkedet stilte også sterkt opp slik at økonomien kunne gå rundt! For her ble det ikke spart på noen ting!

Viktige punkter verdt å nevnes:

- Enorm storskjerm i målområdet med live-feed fra videokameraer
- Helikopter med kamerafilming
- Speaker (Henrik Alpers fra Landevei var hyret inn og gjorde en strålende jobb)
- Pall! (Oppforder samtidig til å boikotte ritt som ikke gidder å ha en pall for vinnerne. Det skyldes ofte på en setning i turrittreglementet om at alle skal ha lik premiering, men pall kan man fortsatt ha).
- Lederbil med Søgne Grand Prix logoer på.
- Avstengte veier.
- Meget bra vakthold & politi. Rødekors telt også på plass.
- Svært målseil. Og masse reklameplakater.
- Egen arrangementsøl i samarbeid med Lord - som bl.a. klassevinnerne (ikke Kidz... ) fikk med.
- "We are the Champions" av Queen på anlegget når vinnerne ble kåret.
- SGP vinnertrøyer
- Proffe hjemmesider (sognegrandprix.no)
- Fiffige startnr til feste på setepinnen
- Høykvalitets matserveringsområdet i målområdet

Ja etc etc. sier jeg bare for her var alt tenkt på! Enorm kudos til arrangørene. Her satte de virkelig standarden for hvordan et sykkelritt kan arrangeres. Jeg har vært inne på en del av punktene her tidligere i mitt innlegg huskeliste for sykkelrittarrangører, og det var utrolig godt å se en lokalsykkelklubb levere en arrangement av såpass høy klasse. Søgne CK setter en del av de større og mer etablerte turrittene virkelig i skyggen av hva som er mulig å få til.

SGP leverte langt over forventning! Når det gjaldt min egen deltagelse så gikk det kanskje littegrann over forventing ettersom det har vært noen uker med dårlig trening. Hang greit med feltet og endte tilslutt som nr 6. Som passet i grunn greit ettersom jeg hadde fått startnr 666. Alle resultater for de ulike klassene på arrangørens nettside.

Gleder meg til neste år allerede! 

Her en liten bildeserie under. En utvidet bildeserie tatt av støtteapparatet mitt kan ses her.

Storskjerm og speaker Henrik Alpers i målområdet

Helikopter med live-filming. Her fra gruspartiet i Topp80

 
6km runden bød på noen svinger hvor man måtte jobbe litt på vei ut

Sondre Linstad-Hurum lå lenge i brudd, men fikk selskap av klubbkamerat Per Eskeland på slutten.
Spurten i hovedfeltet bak de to vinnerne.

Per Eskeland slo Sondre Linstad-Hurum i spurten

Ingenting som vinnertrøye og egen ritt-øl!

En UTROLIG fortelling - du vil ALDRI tro hva som skjedde!

$
0
0
To vidt forskjellige type syklister:

Syklist A: Solskinnssyklisten som drar fram sykkelen første gang i mai, kjører stort sett "rolige langturer" med innlagt wienerbolle og skyr harde bakkedrag som pesten. Roper alltid "ro ned" om noen i gruppen er for ivrige. Koser seg også over utstyret, og bruker en halv lottogevinst i året på den råeste riggen.


Syklist B: Mosjonist-melkesyrejunkien med lettere hjerteflimmer som legger sesonggrunnlaget utendørs i bekmørket desember-mars og som trives best på det sjette bakkedraget opp til Tryvann i kaldt regnvær. Planlegger formtopp til viktige turritt - å vinne er alt! Vitenskaplig tilnærming til treningen med jevnlig laktattester og terskelwattmåling. Løpende dataanlyse og gjerne innleid trener. Viktig å kjøre det siste draget raskest. Blir deppa om han ikke er på pallen. Trener stort sett alene (naturlig nok). Har kjøpt ny styreteip for å spare 30 gram på sykkelen.

Det finnes ikke "rett" eller "galt", fordi vi alle driver med sykling og trening med ulike motiver. Men det finnes "tregt" og "raskt".... Og om noen skulle være i tvil: A er treg, B er rask.

Men så har man syklist B-type2:

Syklist B-type2: Han liker ikke å bli kald, og kler seg derfor godt. Lek og opplevelser er i fokus. Enten jager han en KOM, prøver en ny løype, eller forsøker å sette pers på en gammel løype/runde. Tar ofte med kamera for å ta bilder av turene. Når han ikke leker blir han med en sykkelkompis på pratetur. Øktene kan inneholde mellom null til ti drag... helt avhengig av kroppen. Blir med på ritt og ønsker å plassere, men treningen, opplevelsen, og det sosiale er i fokus.


Lek og opplevlser holder Type2 i gang!

B-type 2 er ganske rask. Kanskje ikke fullt så rask som B, men til gjengjeld trengte han ikke å tvinge seg ut på trening fordi han gledet seg (nesten) hver gang. Og hvorfor skulle han egentlig bruke så mange timer på dette her om det ikke var gøy? Så viktig er det faktisk ikke å vinne et turritt til sommeren!

På mange måter er A og B-type2 litt like. De sykler for å få gode opplevelser. Men samtidig så kan B-type2 på en god dag gi Mr. Hjerteflimmer sterk konkurranse - ja tilogmed plassere bedre om han er litt heldig!

Jeg forsøker å være B-type2 og klarer det stort-sett. Av-og-til har jeg tatt meg selv i å skli for nærme å være en ren B syklist, og oppdager at når fokuset blir for mye på rittresultater, treningsstruktur, formtopping, etc - ja da forsvinner mye av gleden. Og det er derfor jeg sykler!


(Merk forøvrig at tittelen på dette innlegget er en såkalt 'klikkbar tittel' som har minimalt med selve innholdet her å gjøre, men er snedig designet for at folk skal klikke inn! Og om du leste helt hit kan jeg fortelle deg følgende: Haha - lurte deg!)

Viewing all 283 articles
Browse latest View live